Szeretünk mesélni

Szeretünk mesélni

A meseíróvá varázsolt dalszövegíró

2017. augusztus 07. - Szeretünk Mesélni

 3995348_5.jpg

A meseíróvá varázsolt dalszövegíró

Mai kedves interjúalanyom Major Eszter, akinek a Napraforgó Kiadónál jelentek meg kicsiknek ajánlható leporelló verseskötetei Évszakok - Nyári álom és Évszakok - Nyári kaland címmel. A versesköteteket jól kiegészíti a Nyári színező kötet, amelyen a kis művészpalánták bátran kiélhetik színezőszenvedélyüket.

Mi a foglalkozásod?

Dalszövegíró vagyok.

Miért kezdtél verseket írni?

A dalszövegek inkább felnőttekhez szólnak, és nagy vágyam volt, hogy a gyerekekhez is tudjak valamilyen formában szólni. Régóta írom egy kislány, Álmélka kalandjait, de mindig elterelte a figyelmemet egy-egy produkció. Aztán a Napraforgó kiadó felkérésre nem tudtam nemet mondani.

Milyen korosztálynak ajánlod a verseidet?

Óvodásoknak, kisiskolásoknak és persze a szüleiknek is, ha szeretnének emlékezni erre az időszakra az életünkben.

Minden évszakról jelenik majd meg verseskötet? Igen, idén a nyárit követi majd a téli, jövőre pedig a tavaszi és az őszi jelenik majd meg.

Miért pont a nyárral kezdtél?

Ez a kedvenc évszakom.

Milyenek az első olvasói visszajelzések?

A kiadó szerint progresszívek a versek, a kisfiam szerint viccesek; mondták rájuk, hogy visszahozzák a gyerekkort és azt is, hogy a nyáriak olyanok, mint egy jó rozé: tartalmasak, mégis könnyűek.

Vannak egyéb, meseíró terveid?

Álmélka kalandjait mindenféleképpen szeretném befejezni.

Van írói példaképed, kedvenc meseíród?

Gyerekkoromban imádtam Ingrid Sjöstrand verseit, nagy megtiszteltetés volt, amikor valaki az ő verseihez hasonlította az enyémeket. Prózából Astrid Lindgren, Michael Ende, Erich Kästner, Kertész Erzsébet, Janikovszky Éva és Szabó Magda írásai voltak a kedvenceim.

Szerinted miért fontos a mesék olvasása?

A jó gyerekversek és mesék táplálják, és az igaz, a jó és a szép felé fordítják a lelket. Fejlesztik a figyelmet, a képzeletet és az igazságérzetet, oldják a szorongást.

Mi a véleményed a tévés mesenézésről?

A mai világban szerintem már elkerülhetetlen, hogy a gyerekek a tévében is nézzenek mesét, és úgy gondolom, hogy ezzel addig nincs is probléma, ameddig könyveket is adunk a kezükbe és fel is olvasunk nekik. A teremtő képzelet kialakulásához és aktivizálásához ez elengedhetetlen.

Ha erre járna egy jó tündér, és teljesítené három kívánságodat, mit kívánnál tőle?

Inspiráló élményeket, szép rímeket és derűt.

www.majoreszter.com

https://www.facebook.com/szeretunkmeselni/?fref=ts

A szeretunkmeselni.blog.hu oldal készítői:

Szabados Melinda - http://www.kilincscica.hu/ 

Nádasi-Ozsvár Andrea - http://www.noamese.hu

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretunkmeselni.blog.hu/api/trackback/id/tr4712723740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása