Szeretünk mesélni

Szeretünk mesélni

Olvastunk-szerettük: Kimondhatatlan nevű Ubukubu kalandjai

2017. november 07. - Szeretünk Mesélni

ubukubu_borito_k.jpg

Ubukubu Zűrkalandjai 1.

Űrszörnyű és a különleges képességek

Zseniális kiskönyv akadt a napokban a kezembe a Napraforgó Kiadó jóvoltából, melynek már a címe is ígéretes volt, de végig lapozva, és a grafikákat is átfutva rögtön éreztem, hogy telitalálat lesz.

 Porzsolt Ami Ubukubu zűrkalandjai című könyvéről van szó, melyet a napokban kezdtem el estieseként olvasni a kisfiamnak. A történet nagyon izgalmas, egy Ubukubu nevű szereplőről szól, aki egy szép napon különös kalandba keveredik: a borzalmas Űrszörnyű, akinek a nevét galaxis-szerte rettegéssel ejtik ki, különleges képességekre vadászik a vadűrbandájával… ami számtalan bonyodalomhoz és néhány jó baráthoz vezet. A mese különlegessége, hogy az olvasó maga is segíthet Ubukubunak és barátainak felderíteni, mi történik a különleges képességekkel, hiszen a próbákon részt vehet, így hozzájárulhat a sikerhez!

Külön tetszett, hogy a mese mellett foglalkoztató részek, rajzok is találhatók a könyvben, melyek fejlesztik a korcsoport (5-7 évesek) vizuális képességeit, segítik az iskolakezdés nehézségeinek áthidalását, míg a betűtípus kimondottan a diszlexia-veszélyeztetett gyerekek számára könnyíti meg az olvasást.

A történetek során a főhős, az olvasó és a kisgyermekek együtt oldhatják meg a feladatokat, segíthetnek a kis űrlényeknek kiállni a próbákat.

Nagyon aranyos sztori bontakozik ki a könyv oldalain, melyet ajánlunk mindenkinek, akinek kíváncsi, kalandvágyó kisgyermeke van.

 

A könyvet Nick-Vékony Andrea illusztrációi színesítik.

Vigyázat! Esti mesének csak módjával ajánlom, mert az én kisfiam például nem csak a meséket akarta a végighallgatni, de a feladatokat is szerette volna azonnal végigvenni, ami jelentősen meghosszabbítja egy-egy esti mese idejét.

Kiadó: http://www.napraforgokiado.hu

 

 Kövessetek minket itt is: 

www.facebook.com/szeretunkmeselni 

www.noamese.hu (Nádasi-Ozsvár Andrea meseíró oldala)

www.kilincscica.hu (Szabados Melinda meseíró oldala)

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretunkmeselni.blog.hu/api/trackback/id/tr5213199489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása